Icon
L,V:10-14, Mi:18-20, M,J:14-18
S,D: Inchis
Icon
0742 214 204
office@nicopromedic.ro
Icon
Piața Crucii nr. 6,
Colt cu str. Sava Petrovici, TM
Tinnitus : Simptome și cauze

Care sunt simptomele tinnitusului?
Simptomele tinnitusului variază în funcție de fiecare persoană care il are. Dar, universal, este senzația unui zgomot prelungit pe care îl „auzi” în ureche. Majoritatea descriu zgomotul ca „sunând în urechi”, deși alții îl descriu ca șuierând, zumzetând, fluierând, vuind sau ciripind.

Pentru unii, tinnitusul este rar sau temporar și „nu este atât de rău” – se observă mai ales atunci când mediul înconjurător este liniștit. Pentru alții, zgomotul este sever și constant – aparent imposibil de ignorat, afectându-le profund calitatea vieții.

Ce cauzează tinnitusul?
Oamenii de știință și experții în sănătate nu cunosc exact cauza fizică a tinnitusului, dar se știe că mai multe surse declanșează sau înrăutățesc tinnitusul, inclusiv:

  1. Zgomote puternice și pierderea auzului – Expunerea la zgomote puternice este cea mai mare cauză a tinnitusului. Poate distruge cilii neregenerați (fire mici) din cohlee, provocând tinnitus permanent și / sau pierderea auzului.
  2. Îmbătrânirea – Pe măsură ce îmbătrânești, aceiași cilii se deteriorează treptat, ceea ce poate duce la tinnitus și / sau pierderea auzului.
  3. Medicamente ototoxice – Unele medicamente eliberate pe bază de rețetă, cum ar fi antibioticele, antiinflamatoarele și antidepresivele, sunt dăunătoare urechii interne, precum și fibrelor nervoase care leagă cohleea de creier.
  4. Condiții auditive – Se știe că afecțiuni precum otoscleroza și boala Ménière provoacă tinnitus.
  5. Stări de sănătate – Tinnitus poate fi, de asemenea, un simptom al stărilor de sănătate, cum ar fi bolile cardiovasculare, hipertensiunea, stresul și leziunile capului.

Tu ai asemenea simptome ?

” Aud dar nu inteleg „

Unul dintre primele lucruri pe care le observă persoanele cu hipoacuzie este „aud oamenii în regulă, dar nu înțeleg ce spun”.

Aceasta este o plângere consecventă a persoanelor care se confruntă cu efectele unei „pierderi auditive înclinate de înaltă frecvență”.

Ce se întâmplă și de ce atât de mulți au această reclamație?

Pierderea auzului implică nu numai urechile noastre, ci și creierul nostru: unde undele sonore sunt codificate de urechi și apoi traduse în cuvinte semnificative. În timp ce pierderea auzului se poate prezenta în diferite grade de severitate în diferite frecvențe, o progresie foarte frecventă a pierderii auzului urechii interne este pierderea auzului în frecvență înaltă.

În mod obișnuit, măsurăm auzul de la 250 la 8000 Hz. Persoanele cu pierderea auzului „de înaltă frecvență” nu au pierderi la frecvențe sub 1000 Hz (frecvențe cu tonuri joase), dar au rezultate anormale în intervalul 1000 până la 8000 Hz (frecvențe cu tonuri mai mari). Pierderea auzului de înaltă frecvență este una dintre cele mai frecvente variante ale pierderii auzului.

Semnalele vocale diferite produc frecvențe diferite!
Când examinăm semnale de vorbire umane, vedem că există sunete sau vocale mai joase (A, E, I, O și U) și sunete sau consoane mai înalte (S, F, Th, Sh, Ch, K, P și H) . Abilitatea de a auzi vocale în frecvențele cu tonuri inferioare ne dă senzația că auzim vorbirea, dar neputința de a auzi sunete înalte sau „consoane” este ceea ce compromite capacitatea noastră de a înțelege cuvintele complete. (Deci auzim, dar nu înțelegem.)

Frecvențele înalte în care apar consoanele sunt discriminarea diferitelor cuvinte. Când avem pierderea auzului de înaltă frecvență, pierdem capacitatea de a auzi sunetele „consoanelor” în mod eficient și, astfel, capacitatea noastră de a face diferența între cuvinte precum „Pisică” sau „Pălărie”.

Sunetele și literele cheie nu se aud clar!
Imaginați-vă că aveți o carte cu fiecare S, F, Th, Sh, Ch, K, P și H șters. Ați putea citi o parte din carte și înțelegeți o parte din ea, dar nu ați fi capabil să înțelegeți multe cuvinte și fraze cheie și, ca rezultat, să fiți provocat să o înțelegeți. Aceasta se întâmplă cu o pierdere a auzului de înaltă frecvență. Puteți auzi o parte din mesaj, totuși pierderea de frecvență ridicată a „șters” sunetele cheie sau literele necesare discriminării și înțelegerii.

Din fericire, pierderea auzului de înaltă frecvență poate fi de obicei ajutată cu un diagnostic adecvat și o amplificare adecvată. În plus, acum cu funcția de transcriere a noilor noastre proteze auditive Livio AI, puteți transcrie o conversație în text, pentru a vă asigura că nu mai pierdeți niciodată un cuvânt sau o frază.

Distanțarea socială nu trebuie să fie egală cu izolarea pentru persoanele cu hipoacuzie!

Lucrând de mulți ani cu pacienții cu hipoacuzie, sunt întotdeauna incredibil de încântat când iau decizia de a continua cu asistența medicală auditivă. Anii de izolare socială pe care i-au simțit când se confruntă cu pierderea auzului sunt ridicați în mod magic cu o amplificare adecvată. Acest lucru poate suna ca o supradramatizare și, sincer, ar putea fi. Dar aș putea petrece zile spunându-vă poveste după poveste despre care pacienții noștri ne-au spus despre modul în care aparatele auditive le-au restabilit conexiunea cu cei dragi din jurul lor.

Suntem într-un timp unic

Angajamentul social pe care purtătorii de aparate auditive îl pot urmări și se bucură este acum limitat de instrucțiunile de a rămâne la distanță socială. În plus, aceste eforturi de distanțare socială creează o problemă agravantă pentru persoanele cu pierderea auzului netratată. Studiile au arătat o corelație și asociere între pierderea auzului, izolarea socială și măsurile de calitate a vieții mai scăzute în aranjamentele sociale normale. În momente precum acestea, când suntem încurajați să fim mai departe unul de celălalt pentru a evita răspândirea comunitară a virusului, prietenii și membrii comunității cu pierderea auzului se simt probabil mai izolați ca niciodată.

Aparatele auditive moderne vă ajută să rămâneți conectat

Cu acest moment unic vine o oportunitate pentru persoanele cu hipoacuzie și pentru comunitățile din jurul lor. În primul rând, tehnologia oferită astăzi în aparatele auditive de la companii precum Starkey, face posibilă programarea și montarea la distanță. Deoarece multe dispozitive auditive astăzi sunt compatibile cu smartphone-urile și compatibile, profesioniștii din domeniul auditivului pot ajunge să se potrivească de la distanță, să regleze fin și să regleze dispozitivele auditive mai bine ca niciodată.

 Dacă aveți o pierdere a auzului și vă este deosebit de dificil să faceți acest lucru din cauza deficienței de auz, contactați furnizorul local de asistență medicală pentru auz!

În al doilea rând, dacă cunoașteți oameni din comunitatea dvs. care se confruntă cu pierderea auzului, știți că probabil au un moment dificil – mai ales acum, în timp ce încercăm să „aplatizăm curba” și să respectăm măsurile de distanțare socială. Contactați-le în mod proactiv pentru a le verifica pentru a vedea cum le merge, dacă au nevoie de asistență sau pur și simplu doar pentru a conversa.

 În acest moment, mai mult ca oricând, se simt probabil izolați de lumea din jur. Un gest amabil de doar un simplu apel telefonic sau o conversație la distanță poate însemna o lume de diferență pentru cineva cu pierderea auzului în acest moment deja dificil.

Noua proteza auditiva a devenit si mai buna !

Aparatele auditive Livio AI au fost cele mai discutate aparate auditive din industrie de când au fost introduse acum doi ani. Primele aparate auditive cu inteligență artificială (AI) și senzori 3D încorporați, nu numai că au schimbat percepția despre cât de bine ar putea suna aparatele auditive – au modificat permanent viitorul pentru ceea ce pot face aparatele auditive (cum ar fi detectarea căderilor și urmărirea pașilor, de exemplu).

Așadar, nu este de mirare că anul trecut au fost numite cea mai bună invenție a revistei TIME.

Noua actualizare menține Livio in vârful tehnologiei auditive și oferă stiluri și caracteristici adaptate pentru acest moment.

Denumite Livio Edge AI, aceste proteze auditive versatile oferă o calitate a sunetului care poate face mai ușoară auzirea persoanelor care poartă măști sau care se distanțează la 1.8 metri.

Și odată cu introducerea primelor și singurelor aparate auditive reîncărcabile personalizate de 2,4 GHz din lume am rezolvat problema faptului că aparatele auditive încurcă sau sunt scoase atunci când purtați sau scoateți o mască.


Indiferent cât de bine este programat un aparat auditiv, la un moment dat vom întâlni cu toții situații în care mediul acustic este imprevizibil sau provocator. Cu Livio Edge AI, este suficientă o simplă atingere pentru a face situația mai confortabilă. Acest lucru se datorează faptului că simpla atingere declanșează AI în interiorul aparatelor auditive pentru a efectua instantaneu modificări acustice pentru a vă ajuta atunci când aveți cel mai mult nevoie. Denumit Mod Edge, această procesare unică a sunetului este disponibilă numai prin Livio Edge AI.

Cu aparatele auditive Livio Edge AI, puteți:

– Auzi vorbirea mai confortabil chiar și în locurile aglomerate, în timp ce zgomotul nedorit este suprimat.

– Amplifica sunetele de vorbire pentru a facilita auzirea persoanelor care poartă măști.

– Sa va conectati fără efort la smartphone-ul dvs. pentru a rămâne conectat la familie și prieteni, păstrând în același timp noutățile și informațiile.

De asemenea, am actualizat aplicația noastră populară Thrive Hearing Control, făcând-o mai intuitivă și mai ușor de utilizat ca niciodată.

Cu Thrive, aveți control deplin asupra dispozitivelor auditive Livio Edge AI folosind smartphone-ul. La fel ca o telecomandă TV, vă permite să reglați volumul, să comutați programele și să gestionați alte funcții pe care aparatele auditive pur și simplu nu le puteau face până acum.

Aveți acces la caracteristici importante, cum ar fi urmărirea activității creierului și a corpului și detectarea căderilor și alertele. Puteți face fiecare zi mai ușoară cu funcțiile Asistentului inteligent care vă permit să traduceți limbi, să transcrieți conversații sau să utilizați comenzi vocale pentru a seta memento-uri și multe altele.

Și nou cu această actualizare este funcția Găsiți telefonul meu – care vă poate ajuta să localizați un telefon pierdut sau deplasat vorbind în aparatele auditive și sunând telefonul!

În cele din urmă, noua noastră aplicație Thrive Care permite purtătorilor de aparate auditive să împărtășească informații precum activitatea fizică, utilizarea aparatului auditiv, implicarea socială și multe altele cu persoane preselectate, cum ar fi membrii familiei sau îngrijitorii.

Exclusiv pentru aparatele auditive Livio Edge AI, oferă liniște sufletească celor cu care alegeți să impartiti informații, ajutându-vă în același timp să vă simțiți încrezători și independenți. Chiar mai bine? Trebuie să decideți informațiile pe care doriți să le partajați.

Vrei sa incerci si tu LIVIO AI ?

Cea mai tare „unealtă” care vă va ajuta să renunțați la fumat pare a fi auriculoterapia

Cea mai tare „unealtă” care vă va ajuta să renunțați la fumat pare a fi auriculoterapia. Este acupunctura pentru ureche. Poate fi făcută cu laser și cu seminte speciale (vaccaria) dar s-a demonstrat ca cea mai eficienta metoda este a cea cu un dispozitiv special care transmite impulsuri electrice către punctele care dorim sa le stimulam.

Auriculoterapia ne poate ajuta sa ne tratam de diverse afectiuni si vicii

Folosim pe langa seminte de vaccaria, si un aparat cu ajutorul căruia transmitem impulsuri electrice la nivelul urechii şi intram în contact direct cu neurotransmiţătorii. 

Procedura este nedureroasă. Lucram exclusiv pe pavilionul auricular. Durează 15 minute, ridică nivelul serotoninei, cel pe care viciul îl creşte. Astfel, timp de 20, 30 de zile, acest nivel de serotonină este stabil. Serotonina este „hormonul fericirii”, substanţă importantă a creierului. Când are nivel scăzut suntem vulnerabili, când este stabilă avem comportament normal, iar când este ridicată suntem fericiţi.

Auriculoterapia ne poate ajuta sa ne tratam de diverse afectiuni si vicii dar ne poate si face sa avem o stare de bine constanta si sa scapam de stres, anxietate sau alte stari ce ne tulbura viata de zi cu zi.

Astazi este Ziua Internationala a Auzului !

Astazi este Ziua Internationala a Auzului !

Este ziua in care amintim lumii la nivel mondial cat de primordial este acest simt al nostru, si anume, AUZUL!

Este ziua in care putem purta o discutie cu bunicii nostri, parintii nostri, apropiatii nostri despre rolul atat de important al auzului in viata noastra de zi cu zi si cum ne poate afecta o pierdere de auz pe termen lung.

Noi vrem ca luna Martie sa fie luna in care sa iti aduci apropiatii si pe cei dragi sa isi faca un test de auz gratuit.

Ofera-le cadoul de a preveni, constata si solutiona din timp o pierdere de auz!

Testul de auz nu ține cont de vârstă.

Testul de auz nu ține cont de vârstă. Marea majoritate a oamenilor ajung la un audiolog si implicit la un test de auz atunci cand deja exista un disconfort si o pierdere de auz sesizabilă. 

Testele de auz se pot efectua inclusiv la copii, si este indicat sa verificăm auzul periodic si timpuriu, exact cu aceeași seriozitate cu care tratăm si alte aspecte ale organismului nostru.

Tu când ti-ai facut ultima data un test de auz?

Omul aude sunete ce au frecvențe cuprinse între 20 Hz și 20.000 Hz.

Omul aude sunete ce au frecvențe cuprinse între 20 Hz și 20.000 Hz.

Dar există o serie de animale care ne depășesc cu mult. Acest fapt le permite să vâneze eficient sau să nu devină pradă altor animale.

Unii dintre cei mai bun ascultărori din regnul animal sunt: liliecii, moliile, câinii, pisicile, caii, porumbeii.

Te-am făcut curios în legătură cu auzul tău? Tu cum auzi?