Icon
L,V:10-14, Mi:18-20, M,J:14-18
S,D: Inchis
Icon
0742 214 204
office@nicopromedic.ro
Icon
Piața Crucii nr. 6,
Colt cu str. Sava Petrovici, TM
Cea mai tare „unealtă” care vă va ajuta să renunțați la fumat pare a fi auriculoterapia

Cea mai tare „unealtă” care vă va ajuta să renunțați la fumat pare a fi auriculoterapia. Este acupunctura pentru ureche. Poate fi făcută cu laser și cu seminte speciale (vaccaria) dar s-a demonstrat ca cea mai eficienta metoda este a cea cu un dispozitiv special care transmite impulsuri electrice către punctele care dorim sa le stimulam.

Auriculoterapia ne poate ajuta sa ne tratam de diverse afectiuni si vicii

Folosim pe langa seminte de vaccaria, si un aparat cu ajutorul căruia transmitem impulsuri electrice la nivelul urechii şi intram în contact direct cu neurotransmiţătorii. 

Procedura este nedureroasă. Lucram exclusiv pe pavilionul auricular. Durează 15 minute, ridică nivelul serotoninei, cel pe care viciul îl creşte. Astfel, timp de 20, 30 de zile, acest nivel de serotonină este stabil. Serotonina este „hormonul fericirii”, substanţă importantă a creierului. Când are nivel scăzut suntem vulnerabili, când este stabilă avem comportament normal, iar când este ridicată suntem fericiţi.

Auriculoterapia ne poate ajuta sa ne tratam de diverse afectiuni si vicii dar ne poate si face sa avem o stare de bine constanta si sa scapam de stres, anxietate sau alte stari ce ne tulbura viata de zi cu zi.

Astazi este Ziua Internationala a Auzului !

Astazi este Ziua Internationala a Auzului !

Este ziua in care amintim lumii la nivel mondial cat de primordial este acest simt al nostru, si anume, AUZUL!

Este ziua in care putem purta o discutie cu bunicii nostri, parintii nostri, apropiatii nostri despre rolul atat de important al auzului in viata noastra de zi cu zi si cum ne poate afecta o pierdere de auz pe termen lung.

Noi vrem ca luna Martie sa fie luna in care sa iti aduci apropiatii si pe cei dragi sa isi faca un test de auz gratuit.

Ofera-le cadoul de a preveni, constata si solutiona din timp o pierdere de auz!

Testul de auz nu ține cont de vârstă.

Testul de auz nu ține cont de vârstă. Marea majoritate a oamenilor ajung la un audiolog si implicit la un test de auz atunci cand deja exista un disconfort si o pierdere de auz sesizabilă. 

Testele de auz se pot efectua inclusiv la copii, si este indicat sa verificăm auzul periodic si timpuriu, exact cu aceeași seriozitate cu care tratăm si alte aspecte ale organismului nostru.

Tu când ti-ai facut ultima data un test de auz?

Omul aude sunete ce au frecvențe cuprinse între 20 Hz și 20.000 Hz.

Omul aude sunete ce au frecvențe cuprinse între 20 Hz și 20.000 Hz.

Dar există o serie de animale care ne depășesc cu mult. Acest fapt le permite să vâneze eficient sau să nu devină pradă altor animale.

Unii dintre cei mai bun ascultărori din regnul animal sunt: liliecii, moliile, câinii, pisicile, caii, porumbeii.

Te-am făcut curios în legătură cu auzul tău? Tu cum auzi?