Icon
L,V:10-14, Mi:18-20, M,J:14-18
S,D: Inchis
Icon
0742 214 204
office@nicopromedic.ro
Icon
Piața Crucii nr. 6,
Colt cu str. Sava Petrovici, TM

Ce este AURICULOTERAPIA?

Ce este Auriculoterapia?
Auriculoterapia este o tehnică de utilizare a punctelor de pe pielea urechii (urechea externă) pentru a diagnostica și trata durerea și afecțiunile medicale ale corpului. De asemenea, denumită medicină auriculară, practicienii din întreaga lume folosesc această terapie pentru a trata durerea, dependențele și tulburările interne cu rezultate excelente. Indiferent dacă este utilizată împreună cu un alt tratament sau de la sine, auriculoterapia este adesea eficientă atunci când alte tratamente au eșuat. Cel mai bun dintre toate, este sigur, neinvaziv și nu are efecte secundare cunoscute.

Istorie:
Auriculoterapia își are rădăcinile în medicina tradițională chineză. Așa cum această artă de vindecare antică definește punctele de acupunctură pe corp pentru tratarea diferitelor afecțiuni, puncte similare sunt definite pe ureche. În anii 1950, Dr. Paul Nogier din Lyon, Franța a extins topurile originale chineze într-un sistem mai cuprinzător. În timp ce textele antice arătau doar câteva puncte pentru condiții specifice, lucrarea Dr. Nogier a demonstrat că urechea este de fapt o micro-hartă a întregului corp, cu toate părțile corpului reprezentate. Astfel, toate părțile corpului pot fi evaluate și tratate cu ajutorul urechii externe. O mare parte din lucrarea originală a Dr. Nogier a fost verificată în numeroase studii de cercetare, iar sistemele atât chinezești, cât și europene se bazează pe munca sa.

Utilizări:
Auriculoterapia este utilizată pe scară largă pentru controlul durerii, dependențelor de tot felul, tulburări interne, probleme emoționale și o serie de alte probleme. Medicii, chiropracticienii, acupuncturistii, medicii naturisti, stomatologii și laicii deopotrivă văd în mod obișnuit rezultate excelente din tratamentele auriculare aplicate corespunzător.

Despre puncte:
Deoarece toate urechile sunt ușor diferite, locațiile punctelor sunt aproximative și ar trebui verificate prin palpare sau testare electronică. De asemenea, rețineți că locația exactă a punctelor auriculare se poate mișca ușor de la o zi la alta la același pacient.

Ce puncte trebuie tratate:
Cea mai eficientă abordare este de a trata punctele ACTIVE doar pe o diagramă dată. Punctele active sunt localizate prin palparea sensibilității (punctele active sunt sensibile la presiune) sau prin testarea rezistenței electrice. Dispozitivele de tratament auricular de înaltă calitate au un mod de măsurare pentru localizarea punctelor active și un mod de tratament pentru tratarea punctelor atunci când sunt localizate.

Care ureche să trateze:
De multe ori nu este necesar sau chiar de dorit să tratezi ambele urechi în aceeași sesiune. Mai degrabă tratați urechea cu cele mai active puncte din grafic. Deși majoritatea graficelor arată urechea stângă, acestea sunt doar ilustrații și oricare dintre urechi poate fi tratată. NOTĂ: anumite protocoale care implică ficatul și vezica biliară necesită doar tratamentul urechii drepte. Acestea sunt notate pe grafice.

Informații despre tratament:
Auriculoterapia a fost adusă mai întâi în atenția doctorului Nogier prin cicatrici de arsură pe urechile pacienților săi, unde un practicant laic local a oferit tratament cauterizant. El a descoperit, totuși, că acele de acupunctură erau chiar mai eficiente și mult mai puțin dureroase decât arsurile. Astăzi, forme comune de tratament auricular includ ace de acupunctură, presiune focalizată, lasere, seminte de vaccaria, magneți și stimulare electrică. Stimularea electrică are avantajul de a furniza și detectarea electrică a punctelor active pentru un tratament precis. Unul dintre cele mai convenabile și confortabile instrumente pentru stimularea electrică sigură este instrumentul Stimplus Pro cu microcurent. Acest instrument accesibil oferă opțiuni de stimulare a locației și a personalizării pentru tratamente rapide și eficiente.