Icon
L,V:10-14, Mi:18-20, M,J:14-18
S,D: Inchis
Icon
0742 214 204
office@nicopromedic.ro
Icon
Piața Crucii nr. 6,
Colt cu str. Sava Petrovici, TM

Tinnitus : Simptome și cauze

Care sunt simptomele tinnitusului?
Simptomele tinnitusului variază în funcție de fiecare persoană care il are. Dar, universal, este senzația unui zgomot prelungit pe care îl „auzi” în ureche. Majoritatea descriu zgomotul ca „sunând în urechi”, deși alții îl descriu ca șuierând, zumzetând, fluierând, vuind sau ciripind.

Pentru unii, tinnitusul este rar sau temporar și „nu este atât de rău” – se observă mai ales atunci când mediul înconjurător este liniștit. Pentru alții, zgomotul este sever și constant – aparent imposibil de ignorat, afectându-le profund calitatea vieții.

Ce cauzează tinnitusul?
Oamenii de știință și experții în sănătate nu cunosc exact cauza fizică a tinnitusului, dar se știe că mai multe surse declanșează sau înrăutățesc tinnitusul, inclusiv:

  1. Zgomote puternice și pierderea auzului – Expunerea la zgomote puternice este cea mai mare cauză a tinnitusului. Poate distruge cilii neregenerați (fire mici) din cohlee, provocând tinnitus permanent și / sau pierderea auzului.
  2. Îmbătrânirea – Pe măsură ce îmbătrânești, aceiași cilii se deteriorează treptat, ceea ce poate duce la tinnitus și / sau pierderea auzului.
  3. Medicamente ototoxice – Unele medicamente eliberate pe bază de rețetă, cum ar fi antibioticele, antiinflamatoarele și antidepresivele, sunt dăunătoare urechii interne, precum și fibrelor nervoase care leagă cohleea de creier.
  4. Condiții auditive – Se știe că afecțiuni precum otoscleroza și boala Ménière provoacă tinnitus.
  5. Stări de sănătate – Tinnitus poate fi, de asemenea, un simptom al stărilor de sănătate, cum ar fi bolile cardiovasculare, hipertensiunea, stresul și leziunile capului.

Tu ai asemenea simptome ?

Leave a Reply