Icon
L,V:10-14, Mi:18-20, M,J:14-18
S,D: Inchis
Icon
0742 214 204
office@nicopromedic.ro
Icon
Piața Crucii nr. 6,
Colt cu str. Sava Petrovici, TM

Distanțarea socială nu trebuie să fie egală cu izolarea pentru persoanele cu hipoacuzie!

Lucrând de mulți ani cu pacienții cu hipoacuzie, sunt întotdeauna incredibil de încântat când iau decizia de a continua cu asistența medicală auditivă. Anii de izolare socială pe care i-au simțit când se confruntă cu pierderea auzului sunt ridicați în mod magic cu o amplificare adecvată. Acest lucru poate suna ca o supradramatizare și, sincer, ar putea fi. Dar aș putea petrece zile spunându-vă poveste după poveste despre care pacienții noștri ne-au spus despre modul în care aparatele auditive le-au restabilit conexiunea cu cei dragi din jurul lor.

Suntem într-un timp unic

Angajamentul social pe care purtătorii de aparate auditive îl pot urmări și se bucură este acum limitat de instrucțiunile de a rămâne la distanță socială. În plus, aceste eforturi de distanțare socială creează o problemă agravantă pentru persoanele cu pierderea auzului netratată. Studiile au arătat o corelație și asociere între pierderea auzului, izolarea socială și măsurile de calitate a vieții mai scăzute în aranjamentele sociale normale. În momente precum acestea, când suntem încurajați să fim mai departe unul de celălalt pentru a evita răspândirea comunitară a virusului, prietenii și membrii comunității cu pierderea auzului se simt probabil mai izolați ca niciodată.

Aparatele auditive moderne vă ajută să rămâneți conectat

Cu acest moment unic vine o oportunitate pentru persoanele cu hipoacuzie și pentru comunitățile din jurul lor. În primul rând, tehnologia oferită astăzi în aparatele auditive de la companii precum Starkey, face posibilă programarea și montarea la distanță. Deoarece multe dispozitive auditive astăzi sunt compatibile cu smartphone-urile și compatibile, profesioniștii din domeniul auditivului pot ajunge să se potrivească de la distanță, să regleze fin și să regleze dispozitivele auditive mai bine ca niciodată.

 Dacă aveți o pierdere a auzului și vă este deosebit de dificil să faceți acest lucru din cauza deficienței de auz, contactați furnizorul local de asistență medicală pentru auz!

În al doilea rând, dacă cunoașteți oameni din comunitatea dvs. care se confruntă cu pierderea auzului, știți că probabil au un moment dificil – mai ales acum, în timp ce încercăm să „aplatizăm curba” și să respectăm măsurile de distanțare socială. Contactați-le în mod proactiv pentru a le verifica pentru a vedea cum le merge, dacă au nevoie de asistență sau pur și simplu doar pentru a conversa.

 În acest moment, mai mult ca oricând, se simt probabil izolați de lumea din jur. Un gest amabil de doar un simplu apel telefonic sau o conversație la distanță poate însemna o lume de diferență pentru cineva cu pierderea auzului în acest moment deja dificil.

Leave a Reply